Het voordeel van duurzaam

We voelen ons verantwoordelijk voor de wereld van morgen. Daarom werken we iedere dag aan duurzaamheid. Duurzame huizen, maar ook wijken en buurten. In 2040 willen we graag dat al onze woningen energie neutraal zijn. Meer wooncomfort, energiezuiniger, beter voor het milieu: dat is voor ons het voordeel van duurzaam. Op deze pagina verzamelden we voor u alle informatie over wat wij doen aan duurzaamheid. Ook vindt u hier meer informatie over zonnepanelen, de slimme meter en tips om energie te besparen.

Zonnepanelen
Een van de maatregelen die we nemen voor het verduurzamen van onze huizen is het plaatsen van zonnepanelen. Heeft u zonnepanelen? En wilt u meer weten over bijvoorbeeld:

  • hoe het werkt met de stroom die u opwekt met uw zonnepanelen?
  • hoe u zonnepanelen onderhoudt?
  • hoe u een reparatie meldt?

Op deze pagina over zonnepanelen vindt u alles wat u wilt weten op een rij.

Slimme meter
Sinds 2015 krijgt ieder huis in Nederland een slimme meter aangeboden. De gas- en elektriciteitsmeters worden straat voor straat vervangen door een digitale slimme meter.  Wilt u hier meer weten over de slimme meter? Bijvoorbeeld:

  • hoe een slimme meter werkt?
  • wat de voordelen zijn van een slimme meter?
  • wanneer u een slimme meter krijgt?

Op deze pagina over de slimme meter staan de meest gestelde vragen en antwoorden.

Tips om energie te besparen
Naast de verbeteringen die wij doen om uw woning duurzamer te maken, kunt u zelf ook gemakkelijk energie en geld besparen. Bijvoorbeeld door:

  • uw apparaten niet op stand-by te laten staan
  • uw thermostaat een graad lager te zetten een uur voordat u gaat slapen

We hebben nog veel meer handige tips voor u verzameld op deze pagina

Projecten
Stap voor stap verduurzamen we onze woningen. Hier ziet u waar we aan de slag zijn en welke woningen we al aanpakten. 

The Natural Step - Een duurzaam Accolade
We verduurzamen onze huizen, wijken en buurten, maar kijken ook naar onszelf. Iedere dag werken we aan een duurzame organisatie. Zo werken we in een duurzaam pand en ondersteunen we medewerkers duurzaam inzetbaar te zijn en blijven. Lees wat we zelf allemaal aan duurzaamheid doen.