Tuinonderhoud

Prettig wonen is meer dan alleen een goed onderhouden woning. Ook uw tuin heeft onderhoud nodig. Voor leefbare buurten en straten is het belangrijk dat u uw tuin er netjes uitziet. Ieder mag zijn tuin op zijn eigen manier inrichten. Er zijn geen richtlijnen voor. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van uw tuin. Als u uw tuin niet goed onderhoudt, is dat zichtbaar.

Ik wil een tuinhuisje plaatsen in mijn tuin. Mag dat?

Ja dit mag. U moet wel toestemming vragen bij Accolade.

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Uw tuin is bedoeld als tuin. U mag geen goederen opslaan of stallen in de tuin.

Hoe onderhoud ik mijn erf en tuin goed?

Om uw tuin netjes te houden hoort u het volgende te doen:
- regelmatig gras maaien;
- verwijderen van onkruid in de tuin en tussen tegels van opritten, toegangspaden, stegen en terrassen;
- gebroken tegels vervangen;
- regelmatig heggen, struiken en bomen snoeien;
- dode beplanting vervangen;
- herstellen van kapotte schutting;
- afval in uw tuin opruimen.

Kan ik bij Accolade zand of grond krijgen voor mijn tuin?

Accolade vindt het belangrijk dat uw tuin er netjes uitziet. U kunt via ons zand of aarde bestellen. De levering van zand verschilt per plaats. Per vestiging van Accolade werken wij met een andere leverancier.
Om zand aan te vragen, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers van het Woonpunt. Zij informeren u over de gang van zaken in uw woonplaats.

Hoe herken je een slecht onderhouden tuin?

Als u uw tuin niet goed onderhoudt, is dat zichtbaar door bijvoorbeeld overhangende takken en/of struiken, hoog gras, veel onkruid, uitwerpselen van huisdieren, de aanwezigheid van grofvuil, scheef hangende en slecht onderhouden schuttingen, zwerfvuil en/of losse vuilniszakken in de tuin en ongedierte.

Wat doet Accolade als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Als u uw tuin niet goed onderhoudt, spreken wij u er op aan. Wij geven u een termijn om de tuin op orde te maken (vaak tussen de drie en zes weken). Houdt u zich niet aan de afspraken dan doet een externe hovenier het onderhoud. De kosten zijn voor uw rekening.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Vraag dan iemand uit uw familie, vriendenkring of buren te helpen met uw tuin. Ook zijn er vrijwilligersorganisaties die u eventueel kunnen helpen.