Tuinonderhoud

Prettig wonen is meer dan alleen een goed onderhouden woning. Ook uw tuin heeft onderhoud nodig. Voor leefbare buurten en straten is het belangrijk dat u uw tuin er netjes uitziet. Ieder mag zijn tuin op zijn eigen manier inrichten. Er zijn geen richtlijnen voor. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van uw tuin. Als u uw tuin niet goed onderhoudt, is dat zichtbaar.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Vraag dan iemand uit uw familie, vriendenkring of buren te helpen met uw tuin. Ook heeft Accolade contacten met vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen.

Ik wil een tuinhuisje plaatsen in mijn tuin. Mag dat?

Ja dit mag. U moet wel toestemming vragen bij Accolade.

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Uw tuin is bedoeld als tuin. U mag geen goederen opslaan of stallen in de tuin.

Welke werkzaamheden horen bij het goed onderhouden van mijn tuin en erf?

Bij een goed onderhouden tuin horen de volgende werkzaamheden: het egaliseren van de tuin en het opbrengen van teelaarde; het regelmatig maaien van het gras; het regelmatig verwijderen van onkruid in de tuin en tussen tegels van opritten, toegangspaden en terrassen; het vervangen van gebroken tegels; het regelmatig snoeien van heggen, hagen en opschietende bomen; het vervangen van beplanting die is doodgegaan; het vervangen van kapotte planken of segmenten van houten erfafscheidingen, het rechtzetten en recht houden van houten erfafscheidingen; indien de erfafscheidingen zijn geverfd of gebeitst: erfafscheidingen regelmatig verven of beitsen.

Hoe herken je een slecht onderhouden tuin?

Als u uw tuin niet goed onderhoudt, is dat zichtbaar door bijvoorbeeld overhangende takken en/of struiken, hoog gras, veel onkruid, uitwerpselen van huisdieren, de aanwezigheid van grofvuil, scheef hangende en slecht onderhouden schuttingen, zwerfvuil en/of losse vuilniszakken in de tuin en ongedierte.

Kan ik bij Accolade zand of grond krijgen voor mijn tuin?

Accolade vindt het belangrijk dat uw tuin er netjes uitziet.​ U kunt via ons geel zand of aarde bestellen. De levering van geel zand verschilt per plaats. Per vestiging van Accolade werken wij met een andere leverancier.
​Om geel zand aan te vragen, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers van het Woonpunt. Zij informeren u over de gang van zaken in uw woonplaats.

Wat doet Accolade als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Als u uw tuin niet goed onderhoudt, spreken wij u er op aan. Is uw tuin na zes weken nog niet op orde, doet een externe hovenier dat voor u. De kosten zijn voor uw rekening.