Scootmobiel & elektrische fiets

Overweegt u een scootmobiel of elektrische fiets aan te schaffen? Dan is het verstandig om onderstaande vragen door te lezen.

Ik wil een scootmobiel kopen, waar moet ik rekening mee houden?

Als u een scootmobiel heeft, wilt u deze natuurlijk kunnen stallen en opladen. Daarom is het slim om te kijken of hier ruimte voor is. Vanwege veiligheidseisen van de brandweer, mag uw scootmobiel niet altijd op de galerij of de gemeenschappelijke ruimte staan. Ook is er vaak geen oplaadpunt.

Ik wil een elektrische fiets kopen, waar moet ik rekening mee houden?

Als u een elektrische fiets heeft, wilt u deze natuurlijk kunnen stallen en opladen. Daarom is het slim om te kijken of hier ruimte voor is. Vanwege veiligheidseisen van de brandweer, mag uw elektrische fiets niet altijd op de galerij of de gemeenschappelijke ruimte staan. Ook is er vaak geen oplaadpunt. Als u een elektrische fiets gaat aanschaffen is ons advies om voor een model te kiezen met een los te koppelen accu. Deze accu kunt u in uw eigen woning opladen.

Waarom mag mijn scootmobiel of elektrische fiets niet op de galerij staan?

Op deze manier blokkeert dit de vluchtweg. Bij brand is het moeilijker om snel te vluchten. De brandweer geeft dan ook aan dat er geen spullen op de galerij mogen staan. Wanneer een scootmobiel in de brand staat, zorgt dit voor een enorme rookontwikkeling.

Ik wil een oplaadpunt voor mijn scootmobiel of elektrische fiets, kan dat?

Als u in een woongebouw woont met oplaadpunten, dan kunt u zich aanmelden voor een oplaadpunt. U betaalt hiervoor een maandelijkse vergoeding. Neem hiervoor contact met ons op.