Ik ben woningzoekende

Bent u op zoek naar een woning? U kunt zich bij ons inschrijven. We bieden onze huurwoningen samen met woningcorporatie Elkien aan op www.frieslandhuurt.nl. Als woningzoekende hoeft u zich maar één keer in te schrijven om in aanmerking te komen voor een woning van één van deze corporaties. U heeft met uw inschrijving dan toegang tot het grootste bestand aan huurwoningen in Friesland.

Waar verhuurt Accolade woningen?

Het woningaanbod van Accolade is verspreid over een groot gebied en concentreert zich rond de plaatsen:
​Drachten
Franeker
Heerenveen
Joure
Sneek

Moet ik iedere week het woningaanbod bekijken?

Aan uw inschrijving is een zoekprofiel gekoppeld. Bij uw zoekprofiel kunt u aangeven of u tipberichten wilt ontvangen. Dit is gratis. Het tipbericht met de passende huurwoningen ontvangt u per e-mail. Zo hoeft u dus niet zelf alert te zijn op het dagelijkse woningaanbod. Spreekt de woning in het tipbericht u aan? Dan kunt u op de woning reageren.

Hoeveel huurwoningen heeft Accolade?

Met een zeer divers aanbod van ongeveer 16.000 betaalbare woningen kan iedereen terecht bij Accolade.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een woning?

De gemiddelde wachttijd is afhankelijk van woonplaats, type woning en de huurprijs. U kunt bij Accolade informeren voor een bepaalde woning wat de geschatte wachttijd is.

Wanneer biedt Accolade woningen per direct aan?

Accolade publiceert haar woningaanbod eerst via het 'normale proces'. Dit houdt in dat iedere vrijgekomen huurwoning vijf dagen wordt gepresenteerd op onze website. Dagelijks bieden we de vrijgekomen huurwoningen aan. Als er geen (passende) reacties zijn, dan bieden we de woning via 'eerste reageerder' aan.

Wat is een zoekprofiel?

​waar u wilt wonen; welk woningtype u zoekt; hoeveel slaapkamers u wilt; de maximale huurprijs die u wilt betalen.

Als ik aan de beurt ben voor een woning, hoe word ik geinformeerd?

Wij informeren u per e-mail als u in aanmerking komt voor een woning.
In het hoofdmenu bij verantwoording ziet u na verhuring aan wie de woning is toegewezen en met welke reden.

Waar kan ik me bij Accolade inschrijven?

U kunt zich inschrijven via www.frieslandhuurt.nl. Inschrijven is gratis.

Wat zijn vrije huursector woningen?

Naast sociale huurwoningen hebben we ook duurdere huurwoningen. We noemen deze woningen vrije huursector woningen. Voor deze woningen krijg je geen huurtoeslag. De woningen hebben een huurprijs boven € 720,42. De woningen wijzen we toe aan woningzoekenden met een inkomen boven € 38.035,-. Prijspeil 2019. 

Hoe kan ik reageren op beschikbare woningen?

U vindt dagelijks nieuw aanbod op de website www.frieslandhuurt.nl. U kunt vijf dagen reageren op het aanbod. U mag per keer op maximaal twee woningen uit het totale aanbod reageren. Reageert u alleen wanneer u op zoek bent naar een andere woning.
U mag uw keuze onbeperkt wijzigen totdat de reactietermijn sluit. Na de reactietermijn nemen wij contact op met diegene die in aanmerking komt voor de woning. U heeft twee keer de mogelijkheid om af te zien van de aangeboden woning. Bij de derde keer wordt u uitgeschreven als woningzoekende.
Daarnaast mag u reageren op nieuwbouwprojecten. Voor deze projecten gelden de toewijzingsregels zoals bij het project vermeld. Deze reacties staan los van het reageren op reguliere huurwoningen.

Hoe kom ik voor een vrije huursector woning in aanmerking?

U kunt zich inschrijven via onze gezamenlijke website www.frieslandhuurt.nl. Hier kunt u zich inschrijven. Inschrijven is gratis.

U heeft een e-mailadres en uw verzamelinkomen nodig om u in te schrijven als woningzoekende. Houd deze gegevens dus bij de hand. U kunt dagelijks reageren op woningaanbod. Door te selecteren op 'eerste reageerder' kunt u ook kijken of er eventuele woningen direct beschikbaar zijn.

Hoe kan ik reageren op woningen die per direct worden aangeboden?

Als u ingeschreven staat als woningzoekende bij frieslandhuurt.nl kunt u woningen selecteren op 'eerste reageerder'. U ziet dan woningen die per direct te huur zijn. Bij woningen 'eerste reageerder' geldt: wie als eerste reageert en voldoet aan de criteria komt als eerste in aanmerking. Reageren kan als u ingelogd bent op frieslandhuurt.nl.

Ik heb een woning voorlopig toegewezen gekregen. Hoe gaat het nu verder?

U heeft gereageerd op een woning. U bent de woningzoekende met de langste inschrijfdatum. Wij bellen u dat u in aanmerking komt voor de woning en nodigen u uit voor een gesprek. We noemen dit een kennismakingsgesprek. Wij informeren u tijdens het gesprek over de woning en wat er bij het huren van een woning komt kijken.

Hoe werkt het toewijzen van een woning?

Uw inschrijfdatum is bepalend bij het aanbieden van een woning.

Na de reactietermijn nemen wij contact op met diegene die in aanmerking komt voor de woning. Wij plannen een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek hebben wij diverse gegevens van u nodig. Uit dit gesprek blijkt of wij u de woning kunnen aanbieden en of u de woning wilt accepteren. U heeft twee keer de mogelijkheid om af te zien van de aangeboden woning. Bij de derde keer wordt u uitgeschreven als woningzoekende.