Wonen in een vve complex

Woont u in een appartementencomplex met koop of koop en huur? Dan is er altijd een Vereniging van Eigenaren (VvE). In sommige gevallen is een VvE ook van toepassing op grondgebonden woningen en/of parkeerplaatsen in een parkeergarage.

In de VvE maken de eigenaren samen afspraken over het gezamenlijk onderhoud. Bijvoorbeeld onderhoud van daken, riolering en gemeenschappelijke ruimtes. In een gebouw met koop en huur, vertegenwoordigen wij onze huurders binnen de VvE. Kopers worden automatisch lid van een VvE.

Ik woon in een complex met huurders en kopers. Wat doet de VvE precies?

Een VvE is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten van het complex. Denk hierbij aan:
Algemene ruimtes: zoals hal, gangen en dak;
Installaties: zoals liften.

In een Vereniging van Eigenaren betalen alle eigenaren samen de kosten voor het onderhoud van de algemene ruimten en installaties. Een Vereniging van Eigenaren kan het onderhoud uitbesteden aan een professionele beheerder. De Vereniging van Eigenaren houdt minimaal één keer per jaar een ledenvergadering waar besluiten worden genomen. Accolade is samen met alle andere eigenaren bij deze vergadering aanwezig. Daarnaast heeft een Vereniging van Eigenaren een bestuur, waarin een aantal particuliere eigenaren zitten. Accolade kan bij uitzondering ook in het bestuur zitten. Het bestuur zorgt ervoor dat de genomen besluiten ook uitgevoerd worden.

Ik woon in een gebouw met huurders en kopers (VVE) en heb een liftstoring. Wie kan ik bellen?

Hiervoor kunt u uw VVE beheerder bellen, Hoekstra Vastgoedbeheer. Het telefoonnummer is (058) 233 73 33.

Ik woon in een VvE complex. Wat is een VvE?

De appartementen in het complex waar u woont, zijn van verschillende eigenaren. Er zijn particuliere eigenaren die een appartement hebben gekocht. Accolade is eigenaar van de appartementen waar haar huurders in wonen. In een complex met verschillende eigenaren moet volgens de wet een VvE (Vereniging van Eigenaren) worden opgericht.

Welke informatie krijg ik voor de koop van de woning?

Voordat u de woning koopt, krijgt u een kopie van het meldingsrapport. In dit meldingsrapport leest u alles over de kwaliteit van de woning en welke onderhoudsuitgaven u in de toekomst kunt verwachten..

Is het een appartement? Dan hoort u welk onderhoud aan het complex u kunt verwachten en wat de bijdrage aan de Vereniging van Eigenaars (VvE) is.