Woning kopen

Accolade verkoopt ook woningen. Het gaat om bestaande woningen maar ook om nieuw te bouwen woningen. Jaarlijks bekijken we welke woningen geschikt zijn voor verkoop. Met het geld dat we hiermee verdienen, kunnen we onze huurwoningen opknappen en de bouw van nieuwe sociale huurwoningen betalen.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een woning van een corporatie?

Het kopen van een woning bij ons heeft een aantal voordelen:

Wij onderhouden onze woningen goed. Onze woningen worden tijdens de verhuurperiode goed onderhouden. Daardoor blijven de woningen in een goede staat. Voor u is dit een groot voordeel. U hoeft niet veel aan de woning te doen en kunt de woning snel betrekken.
Wij zijn een betrouwbare partij om een woning van te kopen. U weet als koper exact waar u aan toe bent, omdat wij kennis hebben van de woningmarkt en de woning goed onderhouden.

Verkoopt Accolade ook woningen?

Ja, wij verkopen soms ook woningen. Dit gebeurt bij woningen die een hogere huurprijs hebben dan € 710. Of woningen in een woonblok, waarvan meer dan 75 procent al verkocht is. Verkoop draagt bij aan de diverse, sterke buurten met een goede balans tussen sociale huurwoningen, vrije sector huur- en koopwoningen. De opbrengst gebruiken we voor het verbeteren van bestaande huurwoningen en de bouw van nieuwe woningen. Ook betalen we hiervan onder andere de verhuurdersheffing die de overheid ons oplegt.

Ik kan mijn woning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wij vragen Makelaardij Hoekstra (contactpersoon Henk de Roo) contact met u op te nemen. Zij geven u meer informatie over wat bij het kopen van een woning komt kijken. Ook kijken ze of het kopen voor u haalbaar is. Is dit positief? Dan wordt de woning getaxeerd door Woonaccent makelaars.

Als wij instemmen met het uitgebrachte taxatieverslag, neemt Makelaardij Hoekstra opnieuw contact met u op over de verkoopprijs. Als u het eens bent met de verkoopprijs, kunt u de woning kopen. Bereikt u geen overeenstemming met de makelaar? Dan kunt u gewoon blijven huren.

Ik kan mijn woning niet kopen. Waarom is dat?

Jaarlijks bekijken we welke woningen voor verkoop in aanmerking komen en welke niet. Woningen die we niet willen verkopen zijn te waardevol voor de verhuur. Mocht hier verandering in komen, dan wordt u als huurder als eerste op de hoogte gebracht.

Kan ik mijn woning ook kopen?

Accolade verkoopt soms woningen aan zittende huurders. Bent u benieuwd of u uw woning kunt kopen? U kunt dit bij ons opvragen. U kunt dit op de volgende manieren doen:

  • Per telefoon. U kunt ons bellen op (0513) 433 633. We zijn op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar.
  • Per e-mail. U kunt uw e-mail sturen naar verkoop@accolade.nl. Binnen een week krijgt u van ons een reactie.
  • Uiteraard mag u ook langskomen bij één van onze baliepunten.

U hoort dan van ons of u uw woning kunt kopen. Is dat zo? Dan sturen we u door naar Makelaardij Hoekstra (contactpersoon Henk de Roo). Zij nemen contact met u op en bespreken wat bij het kopen van een woning komt kijken.

Waar vind ik het aanbod koopwoningen?

U vindt ons koopaanbod hier.

Welke informatie krijg ik voor de koop van de woning?

Voordat u de woning koopt, krijgt u een kopie van het meldingsrapport. In dit meldingsrapport leest u alles over de kwaliteit van de woning en welke onderhoudsuitgaven u in de toekomst kunt verwachten..

Is het een appartement? Dan hoort u welk onderhoud aan het complex u kunt verwachten en wat de bijdrage aan de Vereniging van Eigenaars (VvE) is.

Ik wil contact opnemen met Makelaardij Hoekstra. Wat zijn hun gegevens?

Makelaardij Hoekstra heeft verschillende vestigingen:

Leeuwarden
Willemskade 9
8901 BB Leeuwarden
Postbus 288
Telefoon: (058) 233 73 33
leeuwarden@makelaardijhoekstra.nl. Ook voor het huren van bedrijfsruimte kunt u contact opnemen met vestiging van Makelaardij Hoekstra in Leeuwarden.

Heerenveen
Burg. Kuperusplein 49
8442 CL Heerenveen
Postbus 267
Telefoon: 0513 - 62 83 50
Fax: (0513) 628 350
heerenveen@makelaardijhoekstra.nl

Sneek
Westersingel 32
8601 AJ Sneek
Postbus 394
Telefoon: 0515 - 43 00 06
Fax: (0515) 430 890
sneek@makelaardijhoekstra.nl

Joure
Douwe Egbertsplein 1
8501 AB Joure
Telefoon: (0513) 417 750
Fax: 0513 - 41 77 44
joure@makelaardijhoekstra.nl

Ik heb een aanbieding gekregen om mijn woning te kopen. Ik wil mijn woning niet kopen. Wat kan ik doen?

Accolade doet u een aanbieding. U hoeft niet in te gaan op de aanbieding. U kunt blijven huren. Als u gaat verhuizen, komt de woning vrij voor verkoop.

Bij welke makelaar moet ik zijn voor koopwoningen van Accolade?

We doen de verkoop van woningen niet zelf. Makelaardij Hoekstra Heerenveen (contactpersoon Henk de Roo) verzorgt bijna alle verkopen voor Accolade. In sommige gevallen werken we samen met andere makelaars.

Ik wil meer weten over wat er bij het kopen van een woning komt kijken. Wat kan ik doen?

Neem dan contact op met Makelaardij Hoekstra. Contactpersoon hiervoor is Henk de Roo. Zij kunnen u meer informatie geven over wat er bij het kopen van een woning komt kijken.

Waar vind ik informatie over een starterslening?

U vindt meer informatie door op onderstaande link 'informatie over onze starterslening' te drukken.

Ik heb een woning met Slimmer Kopen® label gekocht. Ik wil deze weer verkopen. Wat moet ik doen?

U biedt de woning eerst aan Accolade aan. Dit moet u schriftelijk doen. U kunt dit sturen naar Stichting Accolade, afdeling verkoop, Postbus 341, 8440 AH Heerenveen of per email verkoop@accolade.nl. Na een onafhankelijke taxatie betaalt Accolade de oorspronkelijke koopprijs plus een deel van de waardevermeerdering of waardevermindering.

Hoeveel? Dit hangt af van de bij verkoop door u gekozen prijsverlaging (te verrekenen korting) : hoe groter de prijsverlaging, hoe groter het aandeel van de waardeontwikkeling dat u met Accolade deelt. Blijkt uw woning in waarde gedaald dan deelt Accolade het verlies ook met u.

Waarom verkoopt Accolade soms huurwoningen?

Verkoop draagt bij aan de diverse, sterke buurten met een goede balans tussen sociale huurwoningen, vrije sector huur- en koopwoningen. De opbrengst investeren we in het verbeteren van bestaande huurwoningen en de bouw van nieuwe sociale woningen.  Ook betalen wij van de opbrengst andere de verhuurdersheffing die de overheid ons oplegt.