16 energiezuinige huizen klaar aan de nieuwe Van Medenblikstraat

Deze week leveren wij met Bouwbedrijf Lont zestien energiezuinige huurhuizen op aan de nieuwe Van Medenblikstraat in Heerenveen. De heer Martina was de eerste bewoner die vanochtend de sleutel kreeg. ‘Ik heb nu eindelijk een eigen slaapkamer voor mijn zoon. Ik ben zo blij!’ Hij kreeg de sleutel van Margriet Ausma, manager Wijken en Buurten en Henny de Ruiter, medewerker Wijken en Buurten van Accolade.

 

Energiezuinige woningen

De Van Medenblikstraat bevindt zich op het voormalige terrein van ijzerhandel Smit langs het Breedpad. De huizen zijn zeer energiezuinig en gasloos. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp en zonnepanelen. Op de begane grond van de woningen zijn een woonkamer, keuken en bergruimte. Op de verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer. De woningen hebben een rechte steektrap. Hierdoor is het voor ouderen langer mogelijk om de trap makkelijk en veilig te gebruiken.

 

Duurzame en sociale leefomgeving

De Van Medenblikstraat is ontwikkeld volgens de KLUER-filosofie. Ontmoeten en verbinden staan hierbij centraal.  Het resultaat is een duurzame, sociale en groene leefomgeving.  Zo hebben auto’s geen toegang in de straat. Bij de entree zijn parkeerplekken. De bestrating is minimaal, zodat er meer ruimte is voor openbaar groen. Bewoners en omwonenden kunnen gebruikmaken van deze ruimte en elkaar ontmoeten. Aan de voorkant van de woningen zitten openslaande tuindeuren. En naast de voordeur heeft ieder huis een bankje. Bewoners worden zo uitgenodigd voor het huis te gaan zitten.

 

Planning en verhuur

We leveren de woningen deze week op. Alle huizen zijn inmiddels verhuurd. We richten het binnenterrein samen met de nieuwe huurders en de omwonenden in. Daarbij staat centraal hoe de nieuwe buren met elkaar willen samenleven.

Eerste sleutel Van Medemblikstraat

Op de foto staan v.l.n.r: Margriet Ausma, de heer Martina en Henny de Ruiter.

 

Naar het overzicht