38 all-electric appartementen Nachtegaalstraat Drachten - Kom binnenkijken op zaterdag 2 juni tijdens de Dag van de Bouw

Door een gasexplosie in het appartementencomplex aan de Nachtegaalstraat in Drachten in december 2015 was nieuwbouw nodig. Een duurzaam appartementencomplex met 38 startersappartementen is het resultaat. De appartementen worden deze zomer opgeleverd. Voordat de nieuwe bewoners verhuizen, kunt u binnenkijken op zaterdag 2 juni tijdens de Dag van de Bouw tussen 10.00 uur en 16.00 uur

Onderzoek naar nieuwbouw

Woningcorporatie Accolade deed in januari 2016 samen met Team 4 Architecten onderzoek naar nieuwbouwmogelijkheden voor de Nachtegaalstraat. Er werd onderzocht of bestaande bouw en nieuwbouw te combineren waren. Door de nieuwbouweisen ontstond er teveel verschil in hoogte tussen het bestaande en nieuwe deel. Daardoor viel deze mogelijkheid af. Nieuwbouw bleek voordeliger. Daarom staat er nu een volledig nieuw appartementencomplex aan de Nachtegaalstraat. Met een vloeroppervlak van ongeveer 55 vierkante meter en één slaapkamer zijn de appartementen geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Een bijzonder duurzaam gebouw
Het gebouw aan de Nachtegaalstraat is zonder gasaansluiting ontworpen. Een ventilatiewarmtepomp regelt de ventilatie en de verwarming van de woning en zorgt voor warm water. Op het dak liggen zonnepanelen. Al deze maatregelen maken het gebouw bijzonder duurzaam.

Het bouwteam
De verantwoordelijkheid voor ontwerp en uitvoering ligt bij Jorritsma Bouw. In het bouwteam zitten verder Woningcorporatie Accolade als opdrachtgever, Team 4 Architecten (architect), ABT Wassenaar (constructeur) en Comfort Partners (installaties).

Samenwerking tussen Gemeente Smallingerland en Brandweer Fryslân
In de maand april stond er een pop-up-store op het Raadhuisplein in Drachten. De pop-up-store was onderdeel van de veiligheidsweken in Drachten. Vier dagen in de week konden belangstellenden informatie inwinnen over brandveiligheid. Deze samenwerking wordt voortgezet tijdens de Dag van de Bouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten.

Wat is er te beleven tijdens Dag van de Bouw 2018 aan de Nachtegaalstraat?

  • U kunt binnenkijken in een aantal appartementen. Medewerkers van het bouwteam zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. De begane grond van het gebouw is rolstoeltoegankelijk.
  • Er is een speel- en springkussen voor de kinderen - Kinderen mogen volledig in stijl - met helm en jas - zitten in de Buick 28-24 Six uit 1927. Deze historische brandweerwagen reed vroeger in de regio Drachten. 

  • Brandweer Fryslân is aanwezig met een interactieve spelcontainer voor jong en oud. Tijdens het spel leren volwassenen en kinderen hoe je een brand blust en hoe je brand voorkomt.
  • Gemeente Smallingerland is aanwezig met folders en materialen over brandpreventie.

U bent van harte welkom op zaterdag 2 juni aan de Nachtegaalstraat in Drachten. De koffie/thee en limonade staan klaar!

Naar het overzicht