Accolade en Bouwbedrijf Lont bouwen 16 all-electric woningen in Heerenveen

Woensdag 19 december ondertekenden wij en Bouwbedrijf Lont bv het contract voor de bouw van 16 energiezuinige huurwoningen op het terrein aan het Breedpad in Heerenveen. Voor Bouwbedrijf Lont is dit het eerste woningbouwproject wat zij volgens het zogenaamde KLUER-concept ontwikkelen en bouwen.

Energiezuinige woningen
De woningen komen op het voormalige terrein van ijzerhandel Smit aan het Breedpad in Heerenveen. Dicht bij het centraal station en op loopafstand van het centrum. Bouwbedrijf Lont ontwikkelde het plan samen met Alynia Architecten. De huizen zijn erg energiezuinig door een zeer goede  isolatieschil en het gebruik van zonnepanelen. Ook zijn de huizen all-electric. De huizen hebben twee slaapkamers, vloerverwarming op de begane grond en elektrische verwarming op de eerste verdieping.

 

KLUER-concept
Dit is het eerste woningbouwproject dat Bouwbedrijf Lont ontwikkelt en bouwt volgens het KLUER-concept. KLUER is samen met een omgevingspsycholoog ontwikkeld. Het is een filosofie, waarbij men anders kijkt naar gebiedsontwikkeling. Men kijkt niet alleen naar het bouwen van huizen, maar vooral naar het creëren van een duurzame en sociale leefomgeving. Voor het Breedpad vertaalt dit zich in het autoluw maken van het woongebied. Bij de entree komen parkeerplekken, waardoor er in het woongebied zelf meer ruimte is voor openbaar groen en natuurlijke ontmoetingen tussen buren. Naast de traditionele voordeuren komen aan de voorkant van de woning ook openslaande tuindeuren. Ook heeft iedere woning een bankje in zijn voortuin.

Planning
Begin januari 2019  starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw. Naar verwachting zijn de woningen in september 2019 klaar.

Verhuur
De verhuur start rond de zomer. We bieden de 16 huurwoningen dan aan op www.frieslandhuurt.nl. Hier kunt u zich inschrijven

Meer weten?
Kijk op www.accolade.nl/breedpad.

 

Naar het overzicht