Accolade neemt voorzorgsmaatregelen bij woongebouw Grootzand

Wij doen onderzoek naar de gevels van Grootzand 58. In de gevels van het woongebouw zijn scheuren te zien. Vandaag werd duidelijk dat niet met zekerheid is te stellen dat het pand veilig is. Daarom hebben we aan bewoners gevraagd om tijdelijk hun woning te verlaten.

 

Waarom is het pand niet 100 procent veilig?

De scheuren van het pand werden erger. Met name aan de linker zijgevel. Het onderzoek naar de constructie van het pand is nog niet afgerond. Maar uit overleg met de constructeur blijkt dat er geen garantie is dat de woningen 100 procent veilig zijn.

 

Onderdak voor bewoners

Het gaat om zeven woningen, die zich bevinden boven een winkelpand. De meeste bewoners brengen de nacht door bij familie of vrienden. Voor de overige twee bewoners hebben wij een hotel geregeld. We begrijpen dat deze situatie erg vervelend is en veel impact op bewoners heeft. Voor ons staat de veiligheid van bewoners voorop. Uit voorzorg nemen we deze maatregel.

 

Hoe nu verder?

We willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de uitkomsten van het onderzoek. Ook kijken we alvast welke stappen we verder gaan nemen. De bewoners worden hierover morgen geïnformeerd.

Naar het overzicht