Feestelijk startmoment nieuwbouw Nachtegaalstraat Drachten

Woensdagmiddag 19 juli markeerden we officieel en feestelijk de start van de nieuwbouw van de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten. We kozen voor nieuwbouw op de plek waar op 27 december 2015 een explosie plaatsvond. We starten deze zomer met de realisatie van een nieuwe flat met 38 energiezuinige en betaalbare appartementen.

Symbool voor een nieuw begin

Voor het startsein verwelkomde Jerica Hartholt, directeur-bestuurder bij Accolade en aansluitend wethouder Ron van der Leck de genodigden. Zij blikten terug op de heftige tijden en gaven een toelichting op deze nieuwbouw. Het startsein was in handen van Duo Musa.  De indrukwekkende luchtacrobatische doekenact van Roos Hermanides van Duo Musa symboliseerde deze nieuwe opbouw.

Bewuste keuze voor nieuwbouw

We kozen voor nieuwbouw op deze plek omdat dit meer kwaliteit biedt. Er komen betaalbare huurappartementen die geschikt zijn voor een- of tweepersoonshuishoudens. Het flatgebouw en de appartementen worden zeer energiezuinig. De duurzame kenmerken zijn: triple glas, all electric, vloerverwarming en verwarming door middel van een luchtwarmtepomp. Op het gehele dak worden zonnepanelen geplaatst. In het ontwerp zijn verschillende type appartementen. Deze zomer kunnen we starten met de nieuwbouw. Het vergunningentraject is afgerond. De bouwtijd schatten we op één jaar. De appartementen zijn daarmee in de tweede helft van 2018 gereed. Alle voormalige bewoners van de flat vonden na de explosie een andere (tijdelijke of definitieve) plek. Als zij terug willen keren naar de nieuwbouw, dan kan dat. Zij krijgen voorrang.

Meer informatie over het project nieuwbouw leest u hier.

 

 

 

Naar het overzicht