Feestelijke opening nieuwbouw Nachtegaalstraat

Maandagmiddag 5 november vond de officiële opening van het nieuwe flatgebouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten plaats. Drie jaar na de explosie staat er een nieuw, zeer energiezuinig gebouw. We vierden dit met de bewoners, aannemer Jorritsma Bouw, gemeente Smallingerland, architect Team4 en andere bouwpartijen. In een festival sfeer, buiten op het binnenterrein, blikten we terug en keken vooruit.

Terug en vooruitblik

Zo stonden we eerst stil bij de reden van de nieuwbouw. De heftige gebeurtenis van de explosie op 27 december 2015 waardoor een groot deel van de toenmalige flat instortte. Na het terugblikken door directeur-bestuurder Rein Swart feliciteerde wethouder Eric ter Keurs de nieuwe bewoners met deze mooie nieuwe plek. Duo Triali, een acrobatische trampoline-act uit Groningen symboliseerde de dynamiek en ‘sprong de toekomst in’. Daarna plantten wethouder Ter Keurs, nieuwe bewoner Aize van der Woude samen met Rein Swart een fruitboom. Daarnaast kregen de nieuwe bewoners picknicktafels van Accolade aangeboden om elkaar in de toekomst vaker te ontmoeten. 

 Zeer energiezuinige nieuwbouw

We kozen voor nieuwbouw op deze plek omdat dit meer kwaliteit biedt. Samen met Jorritsma Bouw realiseerden we een verfrissend, eigentijds ontwerp met een warme uitstraling. Het gehele gebouw is zeer energiezuinig. De duurzame kenmerken zijn: triple glas, all electric, vloerverwarming en verwarming door een luchtwarmtepomp. Op het gehele dak liggen zonnepanelen. De appartementen zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. Sinds deze zomer zijn alle 38 appartementen bewoond. Van de oud-bewoners keerde één persoon terug naar de nieuwbouw.

 Meer informatie over dit project: www.accolade.nl/nachtegaalstraat

 

Naar het overzicht