Nieuwbouw aan de Furmerusstraat in Sneek

Samen met VDM Woningen tekenden we een Design & Built-overeenkomst voor nieuwbouw in Sneek. Aan de Furmerusstraat bouwt VDM 33 ‘Nul-op-de-Meter-ready’ gezinswoningen. Dit zijn zeer energiezuinige woningen. De huurprijs valt onder de sociale huurtoeslaggrens.

Energiezuinig wonen

De woningen krijgen drie slaapkamers en vloerverwarming. Ze worden gebouwd in een parkachtig gebied met een gezamenlijk binnenterrein. Dit terrein gaan we samen met de bewoners inrichten. In de toekomst kunnen de huizen helemaal ‘Nul-op-de-meter’ worden. Dit kan omdat de woningen in de basis al voorzien zijn van een extra duurzame buitenschil. Door deze aanpak zijn de huizen meteen zeer comfortabel en energiezuinig. De vergunningen maken we nu in orde. We hopen eind dit jaar te starten met de nieuwbouw. 

Duurzaam

Duurzaamheid is verankerd in onze organisatie. Ons doel is, dat de hele woningvoorraad in 2040 energieneutraal is. Duurzame stappen zetten we, zodat er direct sociale winst en milieuwinst is. Projectmanagementbureau Fooq begeleidt het project. VDM Woningen gaat de woningen bouwen. Het ontwerp is van architect Dennis Heins van TOECK.

Naar het overzicht