Onderhoudsbussen Accolade op Blauwe diesel

Vanaf deze week rijden drie van onze onderhoudsbussen op Blauwe diesel. Rijden op Blauwe diesel is beter voor het milieu. Tijdens het rijden is de CO2-uitstoot nul. Als duurzame woningcorporatie vinden we het belangrijk om nieuwe dingen uit te proberen. Rijden op Blauwe diesel is voor ons de mogelijkheid om grote stappen te maken in het verduurzamen van onze verkeersbewegingen. Na een half jaar kijken we of ook onze andere onderhoudsbussen de overstap maken naar Blauwe diesel.

 

Wat is Blauwe diesel?

Blauwe diesel is een fossielvrije brandstof die gemaakt is van plantaardige afvaloliën zoals frituurvet. Blauwe diesel stoot 89% minder CO2 uit dan gewone diesel. De voordelen op een rij:

  • Er is minder uitstoot van schadelijke stoffen, zoals zwavel, stikstofoxide, roet en fijnstof.
  • Tijdens het rijden is de CO2-uitstoot 0.
  • Blauwe diesel is biologisch afbreekbaar.
  • Door het gebruik van afval leveren we een bijdrage aan afvalvermindering.
  • Via de ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) wordt de gehele toeleveringsketen gecontroleerd op voedselverdringing, kinderarbeid, gelijke rechten en geen gebruik van palmolie.

 

Hoe werkt het in de praktijk?

Blauwe diesel staat nog in de kinderschoenen. Het is dan ook nog niet overal te tanken. Bij enkele tanklocaties van TAMOIL en bij Oliehandel Wiersma in Oudehaske is het mogelijk Blauwe diesel te tanken. Ook als particulier kunt u met een dieselauto gewoon Blauwe diesel tanken. Technische aanpassingen van de dieselmotor zijn niet nodig. De auto moet wel vrijgegeven zijn voor Hydrotreated Vegetable Oil brandstoffen (HVO).

 

Elfwegentocht

Met het rijden op Blauwe diesel leveren we een bijdrage aan de Elfwegentocht. Dit evenement is van 1 t/m 14 juli. In die periode reist Friesland fossiel-vrij zonder een druppel benzine of diesel. Veel bedrijven proberen twee weken lang zo duurzaam mogelijk om te gaan met de vervoersbehoefte. Ook steden, dorpen en scholen doen mee aan het evenement.

 

Meer informatie

Meer informatie over de elfwegentocht leest u op http://elfwegentocht.nl/. Ook staat hier meer informatie op over Blauwe diesel. Meer algemene informatie over Blauwe diesel leest u hier

 

elfwegentocht  

 

 

 

Naar het overzicht