Primeur voor Noord-Nederland - 20 verplaatsbare huizen in Sneek

Dinsdag 16 januari start de plaatsing van twintig verplaatsbare woningen in de wijk Tinga in Sneek.  Hiermee spelen we met de gemeente Súdwest-Fryslân in op de behoefte aan woningen voor kleine huishoudens in Sneek. Het concept is van Heijmans en heet Heijmans ONE.

 

Inspelen op de marktvraag

In Sneek is een tekort aan woningen voor kleine huishoudens. Daarnaast hebben wij samen met de gemeente Súdwest-Fryslân de taak om statushouders een woning te bieden. Hierdoor ontstaat druk op de woningmarkt. Tien van de twintig woningen zijn voor statushouders. De andere tien worden ingezet voor regulier woningzoekenden. Met de twintig Heijmans ONE-woningen spelen we in op de marktdruk en de vraag naar kleine woningen. 

 

Flexibel, eigentijds en toekomstbestendig

Er is op dit moment vraag naar woningen voor kleine huishoudens en statushouders. Het is lastig te voorspellen of deze vraag in de toekomst blijft. Dat vraagt om flexibiliteit. Met Heijmans ONE kiezen we voor een eigentijdse, flexibele en toekomstbestendige oplossing voor dit vraagstuk. De woningen hebben een levensduur van minimaal dertig jaar. De woningen zijn verplaatsbaar en worden in Tinga voor tien jaar geplaatst.

 

Compact en slim ingericht

De ONE-woning is een compact en slim ingericht huis. De 39 m² woonoppervlak is verdeeld over twee woonlagen. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig. Zoals een keuken, badkamer, woonkamer, slaapruimte, eigen voordeur en buitenterras.

 

Duurzaam bouwen en wonen

De woning is all electric. Er is geen gasaansluiting. De ecologische voetafdruk van deze woningen is veel kleiner. Het gebruikte materiaal is zo duurzaam mogelijk en grotendeels herbruikbaar. Daarmee sluiten deze Heijmans ONE-woningen naadloos aan op onze visie. Wij werken volgens The Natural Step, een methode voor organisaties om volledig duurzaam te worden. Het streven naar een energieneutraal woningbezit in 2040 hoort hier ook bij.

 

Plaatsing

De Heijmans ONE-woning is kant-en-klaar op het moment dat deze aankomt op de bouwplaats. Op locatie worden de begane grond en de verdieping op elkaar geplaatst. Daarna hoeven alleen riolering, water en elektra nog worden aangesloten. Het plaatsen van één woning duurt een dag.

 

Start verhuur

De verhuur start binnenkort. Dan bieden we de woningen aan op onze website voor woningzoekenden. De verwachting is dat half februari alle twintig woningen worden opgeleverd.

 

ONE-woningen impressie

Voorbeeld ONE-woningen Limburg

Naar het overzicht