Seminar voor initiatiefnemers 'Wie is aan de buurt?'

Wij gaan voor zeggenschap voor onze bewoners. Want als het gaat om woonwensen bent u als bewoner expert. Gisteravond bruiste het van de energie bij ons! Zo’n 25 initiatiefnemers en professionals uit ons werkgebied bezochten ons seminar ‘Wie is aan de buurt?’. De deelnemers werkten eerder dit jaar mee aan ons onderzoek met De RUG naar actief burgerschap.

Ik zeg doen!

Deze avond presenteerde Dr. Ward Rauws de resultaten. En de initiatiefnemers gingen speeddaten met elkaar. Voor ons markeren we met het seminar het einde van het onderzoekstraject. Nu gaan we vooral aan de slag! Dat doen we met pilots, waarbij we verschillende aanpakken proberen om bewoners te betrekken in keuzes. Ook kijken we hoe we bewonersinitiatieven kunnen ondersteunen. Wilt u meer weten over het onderzoeksrapport? Klik dan hier.

Ik heb zelf een idee voor mijn buurt

Wilt u zelf een initiatief aanmelden voor uw straat, buurt of wijk? En kunnen wij u helpen om uw initiatief mogelijk te maken? Meld uw idee dan bij ons aan. We gaan hierover graag met u in gesprek. Klik hier voor meer informatie.

 

Naar het overzicht