Sleuteloverdracht aan trotse bewoner Wederik

Vanmiddag overhandigde directeur-bestuurder Jeriça Hartholt de sleutel aan de heer Jilderda. Zijn woning aan de Wederik in Heerenveen werd gesloopt. Er zijn 28 nieuwe huurwoningen voor in de plaats gekomen. ‘Hier staat een trotse bewoner.  Ik had niet gedacht dat ik hier terug zou komen.  Maar ik ben superblij met mijn gloednieuwe woning.’

 Eerste sleutel Wederik

De nieuwbouw

Aan de Wederik sloopten we 48 duplexwoningen. Er komen 28 huurwoningen en 8 koopwoningen voor terug. De verhuur van de woningen verliep soepel. ‘Er is veel vraag naar betaalbare, energiezuinige woningen voor kleine huishoudens. Er kwamen dan ook veel reacties op de woningen’, vertelt Jeriça Hartholt.

 

Betaalbare, energiezuinige woningen

De huurwoningen zijn gebouwd in drie typen. Alle woningen hebben twee slaapkamers. Bouwer Dijkstra Draisma heeft veel aandacht voor duurzaamheid. Zo plaatsten ze balansventilatie en drielaags glas. Daarnaast hebben de woningen vloerverwarming op de begane grond, zonnepanelen en een berging. De huurprijs ligt onder de sociale huurtoeslaggrens. Accolade gaat de groenstroken tussen de woningen samen met de nieuwe bewoners en Gemeente Heerenveen inrichten.

 

Droogstapelsysteem

Zes woningen worden gebouwd in droogstapelbouw. Dit is een andere manier van bouwen dan de traditionele bouw. Dijkstra Draisma produceert deze woningen grotendeels in de fabriek. Op de bouwplaats worden ze in elkaar gezet en afgemonteerd.  De binnenmuren zijn betonelementen. De buitenmuur is een houtskeletbouwwand met steenstrips. Daarnaast bestaat het dak uit prefab elementen. Hier komen geen dakpannen op, maar een waterdichte laag met zonnepanelen.

 

Oplevering

Deze en volgende week leveren we de eerste 22 woningen op. De overige zes huurwoningen in droogstapelbouw zijn rond de zomer klaar om bewoond te worden. Meer informatie staat op www.accolade.nl/wederik.

 

Naar het overzicht