Speeltuin Willem de Zwijgerstraat geopend

Aan de Willem de Zwijgerstraat in Sneek werd vanmiddag op feestelijke wijze de speeltuin geopend. Bewoners en het wijkplatform Sperkhem bakten pannenkoeken. De bewoners zijn blij met de speeltuin in hun buurt.

 

Samenwerking

Enkele bewoners gaven eerder bij ons aan dat ze een speeltuin misten in hun buurt. We zochten daarop contact met gemeente Súdwest-Fryslân. Bewoners wisten een goede plek aan te wijzen voor de speeltuin. Het wijkplatform deed een beroep op het kernenfonds van de gemeente voor een financiële bijdrage. Daarop zijn er nu vier speeltoestellen geplaatst. Deze zomer konden de kinderen er al in spelen. De picknicktafel is geschonken door wijkplatform Sperkhem.

 

Opknapbeurt

Naast een nieuwe speeltuin staat er meer op stapel voor de woningen aan de Willem de Zwijgerstraat. Zo vroegen wij de bewoners wat er verbeterd kan worden aan de woningen. Daarna maakten we een onderhoudsplan voor de aanpak van de woningen. Samen met enkele bewoners werd Bouwbedrijf Lont geselecteerd. Zij gaan het werk uitvoeren. Waarschijnlijk start dit werk in het eerste kwartaal van 2020. Onder andere wordt het binnenklimaat van de woningen verbeterd. Ook maken we de woningen energiezuiniger. Meer informatie over het project staat op onze website op www.accolade.nl/willemdezwijgerstraat

 

Naar het overzicht