Stijgende energieprijzen zorgen voor hogere servicekosten

Woont u in een appartementencomplex van Accolade? Dan betaalt u ons elke maand een bedrag aan servicekosten. Onder servicekosten vallen bijvoorbeeld kosten voor schoonmaak en kosten voor gezamenlijk gebruik van elektra en water. U heeft vast gehoord dat de energieprijzen dit jaar stijgen. Dit heeft gevolgen voor de servicekosten. En de kosten voor gas.

 

Waarom stijgen de energiekosten?

De overheid verhoogt de belasting op energie. Zo is het tarief voor de ODE (Opslag Duurzame Energie) meer dan verdubbeld. De ODE is een overheidsheffing voor investeringen in de Nederlandse energiehuishoudingen en in duurzame projecten. Ook stijgen de netbeheerkosten. Daarnaast gaan de energietarieven omhoog. Dit komt door een stijgende olieprijs.

 

Wat voor gevolgen heeft deze stijging?

 

  • Het tarief voor elektriciteit stijgt met ongeveer 21 procent.
  • Het tarief voor gas stijgt met ongeveer 23 procent.
  • Het tarief voor water stijgt met 3 procent. Dit komt door de btw die van 6 naar 9 procent gaat.

 

Ook de schoonmaakkosten stijgen

De kosten voor het schoonmaken van de algemene ruimten stijgen met gemiddeld 5,5 procent. Dit komt door de jaarlijkse verhoging die de schoonmaakbedrijven aan ons berekenen. En door de btw-verhoging van 6 naar 9 procent.

 

Wat betekent dit voor mijn afrekening servicekosten?

Als u in een appartementengebouw woont, betaalt u maandelijks servicekosten aan ons. U krijgt voor 1 juli een afrekening van uw servicekosten. We kijken dan wat de kosten werkelijk waren. En wat u al aan voorschot betaald heeft. Als de werkelijke kosten lager blijken, ontvangt u geld van ons terug. Zijn de kosten hoger? Dan betaalt u het restant aan ons.

 

Gaat mijn voorschot voor de servicekosten omhoog?

We gaan ervan uit dat een hoger voorschotbedrag nodig is. Huurders die servicekosten betalen krijgen hierover voor 1 mei 2019 bericht via de brief over de huurverhoging. U weet dan wat het nieuwe voorschotbedrag wordt. De wijziging van het bedrag dat u maandelijks aan servicekosten betaalt, voeren we tegelijk door met de jaarlijkse huuraanpassing. Dit gaat in per 1 juli 2019. Rekenen wij uw gasverbruik af met het verbruik op uw warmtemeters op uw radiatoren? Dan ontving u van ons een voorstel voor een nieuw voorschot per 1 maart 2019.

 

Waar vind ik meer informatie?

Op onze website vindt u meer informatie. Kijk op www.accolade.nl/servicekosten. U vindt hier ook een tabel met de energieprijzen van 2018 en 2019.

Naar het overzicht