’t Furmerushofke’ onthuld op opleverfeest Furmerusstraat

Op 8 maart 2018 startte de bouw van 33 gezinswoningen aan de Furmerusstraat in Sneek. Nu bijna een jaar later, op 5 februari, vierden we het opleverfeest. Dit deden we samen met VDM Woningen, bewoners, gemeente Súdwest-Fryslân, de architect en andere belanghouders. Ook de kinderen van de Johannes Postschool uit Sneek waren erbij.

 

Onthulling binnenterrein ’t Furmerushofke’

We vroegen de bewoners ideeën in te sturen voor een naam voor het binnenterrein. Deze naam werd op 5 februari onthuld. Voor de bekendmaking van deze naam versierden de kinderen een onthullingsdoek. Een paar kinderen van de school wonen zelfs in een van de nieuwe woningen. Deze kinderen mochten samen met wethouder Van Gent en de bedenkers de naam officieel onthullen. 

 

Duurzaam wonen voor de toekomst

De schoolkinderen bleven tijdens het hele proces betrokken. Van de start van de bouw tot de oplevering. Voorafgaand aan de bouw kleurden de kinderen de bouwhekdoeken. De tekeningen beelden het thema ‘duurzaamheid’ uit. Ze kregen van VDM Woningen een presentatie over duurzaam bouwen. Tijdens de bouw kregen ze een rondleiding over het terrein. En bij de oplevering kleurden ze het onthullingsdoek en zongen ze een lied over het klimaat.

 

De woningen

De woningen zijn gebouwd op de plek waar vroeger de blauwe flat stond. De woningen zijn NOM-ready. Dit houdt in dat de woningen in de toekomst eenvoudig 'Nul-op-de-meter' (NOM) gemaakt kunnen worden. Alle woningen hebben drie slaapkamers, vloerverwarming, een tweede toilet op de verdieping en een berging. De huurprijs van de woningen ligt onder de sociale huurtoeslaggrens. Daarmee biedt Accolade betaalbare en duurzame woningen.

 

Naar het overzicht