Tips bij vorst

We krijgen veel meldingen binnen door het winterse weer. Waterleidingen kunnen bevriezen, met schade als gevolg. Lees hier wat u zelf kunt doen om schade door vorst te voorkomen.

 

Hoe voorkomt u een bevroren waterleiding?

 1. Draai alle radiatoren een beetje open, ook in alle ruimtes boven.
 2. Sluit de buitenkraan alvast af. En tap het laatste water in de waterleiding af via het aftapkraantje. Dit voorkomt dat er alsnog water in de leiding bevriest.
 3. Zet de thermostaat ’s nachts niet lager dan 15 graden.
 4. Isoleer de waterleiding die uw woning in komt. Gebruik hiervoor isolatiemateriaal of een oude deken.
 5. Maak de ruimtes met de watermeter en de hoofdkraan tochtdicht. Dicht kieren en naden en bescherm de hoofdkraan met isolatiemateriaal.
 6. Kijk goed naar eventuele scheurtjes in leidingen. Een scheur gevonden? Sluit de watertoevoer af en schakel Accolade in.

Bent u klaar voor de vorst?

Hieronder geven we nog een paar tips om ongemakken door vorst te voorkomen:

  • Niets is zo vervelend als een bevroren slot, zodat u uw huis niet in kunt. Ontdooi daarom de sloten van uw voor- en achterdeur met slotontdooier. Ook ideaal voor het slot van uw auto.
  • Haal alvast strooizout in huis. Het ijsvrij houden van uw erf voorkomt niet alleen een glijpartij voor uzelf of uw huisgenoten. Ook postbezorgers zullen u dankbaar zijn.
  • Wilt u het aanvriezen van uw houten buitendeur aan de onderkant van het kozijn voorkomen? Strooi dan een beetje zout op de onderdorpel.

Naar het overzicht