Wie heeft er 21 minuten de tijd om te praten over kindermishandeling?

In de week van 20 november is het de Week tegen Kindermishandeling. Op maandag 20 november vindt er in twaalf provincies van 11.55 tot 12:16 uur als aftrap een 21 Minuten-bijeenkomst plaats. Zo ook bij Accolade in Heerenveen. In deze 21 minuten vertellen ervaringsdeskundigen wat veiligheid en onveiligheid voor hen als kind betekende.

21 Minuten

21 Minuten gaat over wat een docent, arts, ouder, oom, sportcoach, hulpverlener, ambtenaar of buurvrouw kan doen om een kind dat eerder niet werd opgemerkt, eindelijk te zien en tot steun te zijn. 21 Minuten is een landelijk evenement. Het roept iedereen op om dit belangrijke onderwerp te bespreken met collega's, familie, vrienden en buurtgenoten aan de hand van 21 tips en gespreksthema’s.

Organisatie

Ted Kloosterboer en Naomi Dessaur organiseren de bijeenkomsten. Ted is directeur van Stichting Praat en is zelf ervaringsdeskundige. Naomi Dessaur werkt vanuit Dessaur Trainingen. Ze is expert in de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld. Zij traint professionals hoe zij mishandeling kunnen signaleren. Hoe ze zorgvuldig kunnen handelen om het daarna bespreekbaar te maken. 21 Minuten wordt gesteund door kennispartner Augeo en maakt onderdeel uit van de Week tegen Kindermishandeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomsten: http://dessaurtrainingen.com/21-minuten/.
Hier vindt u de adresgegevens van Accolade in Heerenveen.

 

Naar het overzicht