Toolz

Toolz: wel leren, geen school

Accolade biedt in samenwerking met het Friesland College en WoonFriesland een praktijkopleiding voor jongeren die een technisch vak willen leren.

hoe is toolz ontstaan?

Het idee voor de opleiding is geboren vanuit een aantal ontwikkelingen. Er is een teruglopende instroom bij reguliere technische opleidingen. De aansluiting tussen onderwijs en de praktijk moet beter. Daarnaast rekenen we op een tekort aan technisch personeel door de vergrijzing.

het meester en gezel-principe

We zochten naar een oplossing om kennis te behouden en nieuwe medewerkers aan te trekken. Toolz werkt dan ook vanuit het principe meester en gezel. Zo dragen onze vakspecialisten hun kennis en ervaring over aan de leerlingen.

tweejarige opleiding

Toolz is een tweejarige, voltijd bouwkundige en technische opleiding. We leiden leerlingen op tot ’Servicemedewerker Gebouwen’. Voor dit veelzijdig beroep leren zij diverse technische vaardigheden, van timmeren en tegelzetten tot installatietechniek. Door de samenwerking met de verschillende bedrijven zijn alle facetten van een allround onderhoudsmedewerker geborgd.

wel leren, geen school

Leerlingen hebben gemiddeld twee dagen theorie in het kantoor van Accolade bij de werkplaats in Heerenveen. De andere drie dagen brengen ze het geleerde meteen in praktijk. Onder leiding van een ervaren voorman gaan de leerlingen in groepjes aan het werk. Ze gaan mee op de bus en voeren reparaties uit. Ook gaan ze aan de slag met grote projecten zoals het maken van portieken en dakkapellen. Kijk hier voor meer informatie. 

er zijn nog plaatsen vrij

Voor doeners die een opleiding zoeken waarin werken en leren hand in hand gaan: er zijn nog plaatsen vrij. Neem voor meer informatie contact op met het Friesland College, Peter Talman, telefoonnummer: (06) 12 45 11 64 of per e-mail p.talman@fcroc.nl. 

partijen

Toolz is een initiatief van Accolade, WoonFriesland en het Friesland College