Breedpad

16 energiezuinige huurwoningen
In 2019 bouwen we 16 energiezuinige huurwoningen op het terrein Breedpad in Heerenveen.  Bouwbedrijf Lont ontwikkelde het plan samen met Alynia Architecten. De huizen zijn heel energiezuinig door een zeer goede  isolatieschil en het gebruik van zonnepanelen. Ook zijn de huizen all-electric. De huizen hebben twee slaapkamers, vloerverwarming op de begane grond en elektrische verwarming op de eerste verdieping. De locatie is dicht bij het centraal station en op loopafstand van het centrum. 

KLUER-concept
Voor Bouwbedrijf Lont is dit het eerste woningbouwproject wat zij volgens het zogenaamde KLUER-concept ontwikkelen en bouwen. Het KLUER-concept is samen met een omgevingspsycholoog ontwikkeld. Het is een filosofie, waarbij men anders kijkt naar gebiedsontwikkeling. Men kijkt niet alleen naar het bouwen van huizen, maar vooral naar het creëren van een duurzame en sociale leefomgeving. Voor het Breedpad vertaalt dit zich in het autoluw maken van het woongebied. Bij de entree komen parkeerplekken, waardoor er in het woongebied zelf meer ruimte is voor openbaar groen en natuurlijke ontmoetingen tussen buren. Naast de traditionele voordeuren komen aan de voorkant van de woning ook openslaande tuindeuren. Ook heeft iedere woning een bankje in zijn voortuin.

Planning
Begin januari 2019 zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw . Naar verwachting zijn de woningen in het najaar van 2019 klaar.

Verhuur
De verhuur start rond de zomer van 2019. We bieden de 16 huurwoningen dan aan op www.frieslandhuurt.nl.  Hier kunt u zich inschrijven

Situatietekening

De situatietekening is een impressie. Het openbaar gebied wordt nog verder ingericht. Wijzigingen voorbehouden.