De Akkers

Wij vernieuwden 94 woningen in de wijk De Akkers. Het gaat om de straten Sallandlaan, Gaasterlandlaan, Westergo, Oostergo en Zevenwoudenlaan. Dit deden we door duurzame maatregelen te treffen zoals isolatie en zonnepanelen.

Tips van bewoners was de basis 

Om een beeld te krijgen waar we aan moesten denken bij het groot onderhoud aan deze woningen vroegen we naar de tips van de bewoners. Alle bewoners ontvingen een brief met de vraag:  welke tips en suggesties heeft u over het wonen en uw woning? Van meer dan de helft van de adressen kregen we verschillende reacties binnen. Het was zeer waardevol dat er zoveel mensen mee dachten. Deze tips vormden de basis voor het concept onderhoudsplan.

Vorig jaar organiseerden we een bijeenkomst voor alle bewoners. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden wij het voorlopige onderhoudsplan. Iedereen kon aangeven wat ze er van vonden. Daarna maakten we met elkaar het plan definitief. Er volgden huisbezoeken waarbij bewoners kunnen aangeven van welke opties ze gebruik willen maken.  Enkele maanden later startte aannemer Jorritsma Bouw met de uitvoering.

Welke werkzaamheden voerden we uit?

Het groot onderhoud en de verduurzaming omvatte in grote lijnen:

  • vervangen kozijnen door kunststof kozijnen
  • plaatsen dubbel glas
  • vernieuwen van de badkamer/toilet/keuken (op verzoek bewoner)
  • isoleren van spouwmuren, daken, vloeren
  • vernieuwen van daken
  • plaatsen zonnepanelen

Alle overige vernieuwingen en aanpassingen werden op basis van de tips van de bewoners verder uitgewerkt.

Het totale bedrag dat wij investeren in dit project bedraagt € 5 miljoen.

Afronding

De aannemer is nog bezig met een aantal opleverpunten. We hopen na de zomervakantie klaar te zijn.

 

50 jaar huurder in een vernieuwde woning

Afgelopen voorjaar gingen we op bezoek bij Familie van der Vinne aan de Gaasterlandlaan in Heerenveen. Zij zijn 50 jaar huurder van ons. Met bloemen en taart vierden we samen dit jubileum. Gerrit en Gerrie van der Vinne zijn nog altijd heel blij met hun woning. Ze houden het graag netjes. Zowel binnen als buiten. Ook vroegen we hun hoe ze de hele verbouwing ervaarden. Ze vonden het veel.  Maar deze positief gestemde mensen maakten er wel wat van. Ze waarderen enorm wat ze ervoor terugkrijgen. Een toilet boven, kunststof kozijnen, elektrische kookplaat, nieuwe badkamer. Een prachtig plek waar de familie Van der Vinne hopelijk nog lang in goede gezondheid woont.  Lees het volledige bericht op: