Furmerusstraat

Op de plek waar vroeger de 'Blauwe flat' stond, aan de Furmerusstraat in Sneek, bouwden we 33 gezinswoningen. De woningen zijn zeer energiezuinig en de huurprijs valt onder de sociale huurtoeslaggrens. Alle woningen hebben drie slaapkamers.

De woningen

De huizen staan in een parkachtig gebied met een gezamenlijk binnenterrein.  De woningen hebben een oppervlakte van zo'n 80 m2. Eén hoekwoning is wat groter. Deze woning heeft een oppervlakte van zo'n 100 m2. Alle woningen hebben drie slaapkamers, een tweede toilet op de verdieping en een berging. We plaatsten HR ++ glas. Op de begane grond is vloerverwarming. De woningen zijn NOM-ready. Dit houdt in, dat de woningen in de toekomst eenvoudig 'Nul-op-de-meter' (NOM) gemaakt kunnen worden. Een woning die helemaal NOM is, wekt jaarlijks net zoveel energie op, als dat bij normaal gebruik wordt verbruikt. De energierekening kan dan uitkomen op nul.

Type A: huisnummer 1 t/m 22 en 24 t/m 33

 

Type B: huisnummer 23

 

De planning

De bouw is afgerond. De nieuwe bewoners wonen nu bijna allemaal in hun nieuwe woning. Op 8 maart 2018 hadden we een leuke starthandeling. Alle woningen zijn verhuurd. Op 5 februari 2019 vierden we een opleverfeest.

 

Timelapse

In deze video van VDM Woningen is te zien hoe het tweede blok van tien woningen binnen vijf dagen werd gebouwd. Als het casco is gemonteerd, zijn de woningen direct wind- en waterdicht. Daarna kon het timmer- en metselwerk aan de binnenkant van de woningen beginnen. Uiteraard werden de woningen daarna nog aangesloten op water, stroom en elektra. Ook is de omgeving woonklaar gemaakt.

Video Furmerusstraat

Bewoners aan het woord