Furmerusstraat

Op de plek waar vroeger de 'Blauwe flat' stond, aan de Furmerusstraat in Sneek, bouwen we 33 gezinswoningen. De woningen worden zeer energiezuinig en de huurprijs valt onder de sociale huurtoeslaggrens. Alle woningen krijgen drie slaapkamers.

De woningen

De huizen komen in een parkachtig gebied met een gezamenlijk binnenterrein. Dit terrein willen we gezamenlijk met de toekomstige bewoners inrichten. De woningen hebben een oppervlakte van zo'n 80 m2. Eén hoekwoning is wat groter. Deze woning heeft een oppervlakte van zo'n 100 m2. Alle woningen krijgen drie slaapkamers, een tweede toilet op de verdieping en een berging. We plaatsen HR ++ glas. Op de begane grond komt vloerverwarming. De woningen zijn NOM-ready. Dit houdt in, dat de woningen in de toekomst eenvoudig 'Nul-op-de-meter' (NOM) gemaakt kunnen worden. Een woning die helemaal NOM is, wekt jaarlijks net zoveel energie op, als dat bij normaal gebruik wordt verbruikt. De energierekening kan dan uitkomen op nul.

Furmerusstraat nieuwbouw

Type A: huisnummer 1 t/m 22 en 24 t/m 33

 

Type B: huisnummer 23

De planning

De bouw is nu gestart. Op 8 maart hadden we een leuke starthandeling. Eind 2018 leveren we de nieuwbouw op. De woningen zijn inmiddels verhuurd.

 

Timelapse

In deze video van VDM Woningen is te zien hoe het tweede blok van tien woningen binnen vijf dagen wordt gebouwd. Als het casco is gemonteerd, zijn de woningen direct wind- en waterdicht. Daarna kan het timmer- en metselwerk aan de binnenkant van de woningen beginnen. Uiteraard worden de woningen daarna nog aangesloten op water, stroom en elektra. Ook wordt de omgeving woonklaar gemaakt.