Kop van Midden

Met de gemeente Heerenveen werken we samen aan een omvangrijke wijkvernieuwing in Heerenveen Centrum-West. We hebben in deze wijk 97 woningen uit 1921 en 1948. U vindt hier veel kleine woningen met weinig wooncomfort. Inmiddels hebben we 34 woningen gerenoveerd. De overige 63 woningen zijn gesloopt. Hier bouwen we nu 70 nieuwbouwwoningen voor terug. Een deel hiervan is al klaar.

Welke woningen vervangen we voor nieuwbouw?

  • Van Dekemalaan 6 - 20a (opgeleverd in februari 2019)
  • Sieger van der Laanstraat 2-40e 
  • Sieger van der Laanstraat 74-96 (opgeleverd in januari 2019)
  • Kempenaerssingel 1 - 47 (opgeleverd in januari 2019)

woningtypes

We bouwen betaalbare woningen in twee woningtypes. Dit zijn sociale huurwoningen, die onder de huurtoeslaggrens vallen. De kale huurprijs bedraagt € 597,30. Dit is exclusief servicekosten. De huizen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ze krijgen twee slaapkamers, HR+ glas, vloerverwarming en zonnepanelen. Ook komt er een tweede toilet op de verdieping. De woningen worden allemaal gasloos. Hieronder ziet u de impressies van de woningen. 

Plattegronden

Plattegronden met maatvoering vindt u hier:

  1. Plattegrond hoekwoning type Modern
  2. Plattegrond tussenwoning type Modern
  3. Plattegrond tussenwoning Traditioneel

De planning

In april 2018 startten we met de bouw van de eerste 45 woningen. Deze woningen werden in januari en begin februari 2019 opgeleverd. Ook de bouw van de overige 25 woningen is gestart. Het gaat dan om de woningen aan de Sieger van der Laanstraat 2 t/m 40e. We verwachten dat deze eind juni of begin juli ongeveer klaar zijn. Dit is afhankelijk van het weer. Mensen waarvan hun woning in een van deze straten is gesloopt, hebben recht om terug te keren naar de nieuwe woning. Zij krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Het gaat dan om huurders die bij ons een huurcontract hadden voor onbepaalde tijd. We hebben alle woningen verhuurd.