Kop van Midden

Met de gemeente Heerenveen werken we samen aan een omvangrijke wijkvernieuwing in Heerenveen Centrum-West. We hebben in deze wijk 97 woningen uit 1921 en 1948. U vindt hier veel kleine woningen met weinig wooncomfort. Inmiddels hebben we 34 woningen gerenoveerd. De overige 63 woningen worden gesloopt. Hier komen 70 nieuwbouwwoningen voor terug. 

Welke woningen vervangen we voor nieuwbouw?

  • Van Dekemalaan 6 - 20
  • Sieger van der Laanstraat 2-38 en 74-96
  • Kempenaerssingel 1 - 47

woningtypes

We bouwen betaalbare woningen in twee woningtypes. Dit zijn sociale huurwoningen, die onder de huurtoeslaggrens vallen. De kale huurprijs bedraagt € 597,30. Dit is exclusief servicekosten. De huizen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ze krijgen twee slaapkamers, HR+ glas, vloerverwarming en zonnepanelen. Ook komt er een tweede toilet op de verdieping. De woningen worden allemaal gasloos. Hieronder ziet u de impressies van de woningen. 

Plattegronden

Plattegronden met maatvoering vindt u hier:

  1. Plattegrond hoekwoning type Modern
  2. Plattegrond tussenwoning type Modern
  3. Plattegrond tussenwoning Traditioneel

De planning

In april 2018 startten we met de bouw van de eerste 45 woningen. Naar verwachting zijn de woningen begin 2019 klaar om bewoond te worden. Mensen waarvan hun woning in een van deze straten is gesloopt, hebben recht om terug te keren naar de nieuwe woning. Zij krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Het gaat dan om huurders die bij ons een huurcontract hadden voor onbepaalde tijd. We hebben nu de eerste 45 woningen verhuurd:

  • Sieger van der Laanstraat 74 t/m 96 (12 woningen)
  • Van Dekemalaan 6 t/m 20 A (10 woningen)
  • Kempenaerssingel 1 t/m 47 (23 woningen)

Nieuwe woningen in de verhuur

De inschrijving op één van de 25 woningen aan de Sieger van der Laanstraat 2 t/m 40 E is gesloten. Wij gaan nu aan de slag met de verdere toewijzing van de woningen.