Lollius Ademalaan Oranjewoud

Aan een mooie, rustige straat in het prachtige, bosrijke Oranjewoud bouwden we zes twee-onder-een-kapwoningen. De oude zes woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. 

Wat deden we precies?

We sloopten de oude twee-onder-een-kapwoningen. We plaatsten zes nieuwe woningen terug.  Dit zijn ook twee-onder-een-kapwoningen. Deze huizen hebben een kleinere tuin en zijn energiezuinig. Ze hebben twee slaapkamers en ruimte om op eigen erf de auto te parkeren. Qua huurprijs blijven de woningen onder de grens voor passend toewijzen.

Hoe zit het met de verhuur?

Drie voormalige bewoners keerden terug naar het mooie plekje. De andere drie woningen zijn verhuurd. In januari was er een bijeenkomst voor de nieuwe bewoners en zijn hun keuzes besproken. In juni organiseerden we een kijkmoment voor de nieuwe bewoners. Ze konden toen alvast maten opmeten voor bijvoorbeeld de gordijnen.

Wat is de planning?

Voor de kerst in 2016 saneerden we het asbest. Begin 2017 startten we met de sloop.  De nieuwbouw is begin juli 2017 opgeleverd. Op 12 juni organiseerden we een kijkdag voor de toekomstige bewoners. 

 


 
Trotse toekomstige bewoners van de Lollius Ademalaan, tijdens de kijkdag van 12 juni 2017.

Huidige woningen Lollius Ademalaan
De oude woningen die inmiddels gesloopt zijn.