Nieuwbouw Nachtegaalstraat

We bouwden een nieuw appartementencomplex aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Hier realiseerden we een energiezuinig gebouw met 38 appartementen. In de zomer van 2018 was het complex klaar. Alle appartementen zijn inmiddels bewoond.

Zeer energiezuinige nieuwbouw


Op 27 december 2015 vond een gasexplosie plaats in het wooncomplex. Een deel van de woningen stortte in. We kozen voor nieuwbouw omdat dit meer kwaliteit biedt.
We bouwden op dezelfde plek een flat met 38 appartementen. De flat bestaat uit betaalbare huurappartementen die geschikt zijn voor een- of tweepersoonshuishoudens. Eris een afgesloten binnenterrein waar parkeren voor auto’s en fietsen mogelijk is. In het ontwerp zijn verschillende type appartementen. Alle appartementen hebben een buitenruimte. De buitenruimtes op de begane grond zijn afsluitbaar.

Wat zijn de duurzame kenmerken?

Het woongebouw en de appartementen zijn zeer duurzaam. De duurzame kenmerken zijn:
- dubbel glas
- all electric (geen gasaansluiting)
- vloerverwarming
- verwarming door middel van een luchtwarmtepomp
En op het gehele dak van het flatgebouw staan zonnepanelen.

 

Hoe verliep de bouw?

Eind maart 2017 startten we met de sloop van het overgebleven deel van de flat. Daarna startten we met de bouw. Dit markeerden we op woensdagmiddag 19 juli 2017 samen met de gemeente, aannemer Jorritsma, oud-bewoners en andere belangstellenden. De bouw is goed op schema verlopen. Vlak voor de bouwvak afgelopen zomer vond de oplevering plaats. Inmiddels wonen de nieuwe huurders er. De officiele opening van het pand vond plaats op maandag 5 november.

 

Wilt u hier wonen?

De periode om te reageren op deze appartementen is afgerond. U kunt niet meer reageren op deze nieuwbouw appartementen. Alle appartementen zijn verhuurd.

Alle voormalige bewoners van de flat vonden na de explosie een andere (tijdelijke of definitieve) plek. Voor deze nieuwbouw hadden zij de mogelijkheid om terug te keren.  Zij kregen voorrang bij de inschrijving op de appartementen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project. Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via contact@accolade.nl of (0513) 433 633.