Wederik

Sinds 1972 stonden aan de Wederik 48 duplexwoningen. De woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom bouwt aannemer Dijkstra Draisma, in opdracht van ons, hier nieuwe energiezuinige woningen voor kleine gezinnen. In totaal komen er 28 huurwoningen en 8 koopwoningen. De eerste 22 woningen zijn inmiddels verhuurd.

Wat voor woningen komen er?

De huur- en koopwoningen zijn geschikt voor alleenstaanden en kleine gezinnen. Er komen drie verschillende woningtypes: Gras, Klaver en Weide. De oppervlakte van de huizen wordt zo'n 65 tot 70 m2. De huizen krijgen twee slaapkamers. We maken de woningen zeer energiezuinig. Zo komt er balansventilatie en drielaags glas. Daarnaast krijgen de huizen vloerverwarming op de begane grond, zonnepanelen en een berging.  De huurprijs wordt € 592,55 per maand, exclusief het glas- en servicefonds.  Daardoor is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wat is het verschil tussen de typen woningen?

De woningen van het type Gras krijgen een pergola. De woningen van het type Weide krijgen extra zonnepanelen (20 stuks) en zijn daardoor nog energiezuiniger. Dit type woningen zijn droogstapelbouw. Dit is een andere manier van bouwen dan de traditionele bouw. De muren worden niet gemetseld maar zijn gemaakt van steenstrips. De voorbereidingen van de bouw van deze woningen gebeurt grotendeels in de fabriek. De bouwtijd is dan ook korter dan de traditionele bouw. De groenstroken tussen de woningen richten we samen met de nieuwe bewoners en Gemeente Heerenveen in.

NOM-ready woningen

De woningen worden 'NOM-ready'. Dat betekent dat ze in de toekomst eenvoudig Nul Op de Meter (NOM) gemaakt kunnen worden. Een NOM-woning wekt zoveel energie op, als er bij normaal gebruik nodig is. De energierekening bij een NOM-woning kan daarom nul worden.

Hoe gaat het verder?

De eerste 22 woningen van type Gras en Klaver zijn inmiddels verhuurd. De bouw van deze woningen is gestart.  Deze woningen leveren we naar verwachting half mei 2018 op. De overige 6 woningen van type Weide bouwen we in april 2018. Heeft u aan de Wederik 2 t/m 96 gewoond en wilt u graag terugkeren? Dan krijgt u voorrang voor deze woningen. Dat kan alleen als u voldoet aan de voorwaarden voor toewijzing. Zie hiervoor ook: www.accolade.nl/passendtoewijzen. De verkoop van de koopwoningen regelt aannemer Dijkstra Draisma. 

Interesse?

De eerste 22 woningen zijn verhuurd. De intakegesprekken voor de zes woningen van type Weide worden nu gevoerd. Bent u op zoek naar een woning? Bekijk dan ons woningaanbod op de gezamenlijke website van Accolade en Elkien.