Wietske Tademalaan

Aan de Wietske Tademalaan 1 t/m 29 in Joure bouwen we zestien nieuwe woningen. Ze komen in de plaats voor de huidige vijftien woningen. De peildatum ging in per 1 april 2019. Dit betekent dat bewoners nu een jaar de tijd hebben om met voorrang nieuwe woonruimte te vinden. 

 

Bewoners kennen hun woning het beste

Er moest iets gebeuren met de woningen aan de Wietske Tademalaan 1 t/m 29 in Joure. Maar wat? We gingen op huisbezoek bij alle bewoners om hen dat te vragen. Wat is fijn aan uw woning? En wat kan beter? Men is blij met de buurt. De ligging van de woningen bij het centrum van Joure is prettig. Wel gaven bewoners aan dat de huizen verouderd zijn. Men heeft last van tocht en vochtklachten. Ook is niet iedereen tevreden met de indeling. Al met al blijkt vervangende nieuwbouw de beste optie.

 

Hoe ziet het nieuwe plan eruit?

De vijftien woningen vervangen we voor zestien nieuwe woningen. De opstelling blijft zoals deze nu is. Alleen komen er vier blokjes van elk vier woningen. Er komen extra parkeerplaatsen aan de zijkant.

 

Hoe zien de nieuwe woningen eruit?

Enkele bewoners willen graag terug naar de nieuwbouw. Zij denken met ons mee in de plannen. We weten nu dus nog niet hoe de woningen er van buiten uit gaan zien. De woningen worden gasloos en zijn erg goed geïsoleerd. Op de begane grond is de woonkamer, keuken, inpandige berging en toilet. Op de eerste verdieping komen twee slaapkamers, een badkamer met tweede toilet en een bergzolder. De huizen krijgen een oppervlakte van ongeveer 65 m2. Buiten komt een losstaande houten berging. Het energielabel wordt A++. De huurprijs blijft onder de huurtoeslaggrens. Dit is nu € 607.

 

Wat is de planning?

Bewoners krijgen nu een jaar de tijd om een andere woning te vinden. Dit geeft ons tijd om alle vergunningen in orde te maken. En om de plannen voor de nieuwbouw verder uit te werken met de terugkerende bewoners en de gemeente. Wanneer de nieuwbouw precies start is nu nog niet bekend.

Opstelling woningen W Tademalaan